Friday, May 23, 2014

REUNION BATCH14 bucibucilala~~~

Hellloooo everyone haha...peace
Harituh syizan pegi reunion dgn budak skolah tmn tasik batch14
And nak cerita la skit haha....

Reunion nih ktrg buat dekat Teluk Senangin
Pantai nih dia takdela famous sangat
Tapi pantai dia sgt best
Clean n air x kotor n of course x terlampau crowded dengan manusia haha
Ktrg pegi 2 hari 1 malam je...

Ktrg buat bbq malam tuh
Nak letak gamba bg korg jelly2 skit haha
Tp gamba gelap sbb malam...
Huhu

So after done membakar-bakar...
Bermulalah alkisah cerita2 hantu haha
So mcm2 cerita lah ada haha
But mostly dekat asrama
Haha semua penah duduk asrama kann
Haha

Tapi lepastu dah bosan pasal cerita hantu
Ktrg melayan gitar...
Dimain oleh..

Jejaka boleh tahan main gitar nih
Nama dia aiman...aiman tak kesahh
Haha tapi panggil toya
Jgn tya kenapa sbb syizan pun x igt n x tahu knpa hahahaa

So lps2 berakustik- kustik dgn gitar
Mata dh kuyu so ketiduran lah semua haha

Tp yang laki dorg buat campfire pulakk
Smpai asap masuk dalam rumah ktrg 
Huhu

Thennn...paginya plak
Apa lagi pesta air lahhh
Hahaha


Nampak tak smpai terkedut terkerut daa
Hahaha

Ktrg decide nk lunch dkt teluk batik
So to teluk batik we go!



Dah kenyang makan2 
Hanta mek solehah balik kl naik bas dkt lumut
And guess what dia tertinggal bassss
Hhahahahah

So berjanggut lah ktrg semua tunggu bas..
Huhu

Few hours later....
Haha lela punya bas pun smpai
Ok peluk2 cium2 skit
Haha pastu ktrg pun nk balik dah

The worst part kena saman !!
Haha lawak gilaaa...
Dhla tertinggal bas pastu kena saman
Memang best lahh kannn...
Hahahah

so in the end balik2 semua penat
balik2 terus latam tilam haha
and that's one of the best day of my life
haha
ok bye mmuahhh2 <3<3
XOXO


Sunday, May 11, 2014

preparation for mother's day

Today is the mother's dayyy <3

So me and my adik2 plan nk masak utk mama
Tapi nmpaknya nk plan pun x semudah itu haha
Semuanya berkelahi haha
Kalau sehari tak gaduh memang tak sah haha
Me suggestion buat kek
Angah suggest buat suggestion buat chicken chop
And adik sugesst buat coklat

Haha pepagi buta dah gaduh2
So last2 decide nk buat kek sbb kos buat chicken chop mcm mahal skit and lgpun bknnya pandai sgt haha

So skrg baru nk pegi beli brg..
And so frustated tunggu abe sorg nih nk dtg amik urgghh...
Tapi xpelah nma pun tumpang org kan..
Sabarrr..huhu

So jgn lupa bca next entry nnt pasal resepi kek yg syizan nk buat ni okay..

Mmmuah..happy mother's day to all ibu2..
And jgn nk baik2 ngan mak harini je..
Everyday kena baik2 ngan ibu korg okay  


Thursday, May 1, 2014

A DAY AT THE ZOO




today, syizan pegi zoo taiping yeaayyy!!!!
teramat sgt happy sbb jumpa jiha and aten
haha so zoo taiping skrg dah maju
byk mende dah upgrade n  tiket pun boleh tahan haha
harga kitorang beli RM16 but..but me a TAIPING citizen
we got less haha
so dari 16 hengget jadi 13 hengget 
so klau korg org taiping just tunjuk i/c dgn bangga dkt kaunter
and dpt less harga tiket haha

skrg zoo dh boleh tgk ziraffah dgn close up haha
aten ngan jiha siap pegang kepala girrafe nih
but not me lah haha 
yess i am so not friendly with animals haha
















haha itulah muka2 gila kat sana
and for penutup ai present  to you  minah-minah  kebabom haha


video

bye hahahahaha