Friday, June 13, 2014

i'm moving on

haha...dah amat berhabuk syizan tak update new entry kann??
so this entry gonna be panjang nak mati..haha
on 26th may 2014
NURSYAHIRAH BT HAIZAN
sah bergelar pelajar di kolej matrikulasi pahang
bhahahhhahaahah...
itulahh tolak itu tolak ini last2 ke matrik lah syizan
lesson learned jangan nk mengada sangat and bersyukur atas apa yg kita dapat
but i believe there is hikmah why i am here
so bermulalah jihad fisabillah ku untu menuntut ilmu
wuwuwuw~ ~
haha

okayy....so syizan nak cerita pasal kmph
so apa yg s[ecial sanggatt matrik pahang nih???
ok first of all....................
matriculation college pahang is in the top 3 of all the maticulation program in malaysia
ecewwaahhh...haha
but this is the fact...bhahaha
budak2 straight a lat sini memang berlambak lahh
huhu cuakss sama mereka..haha
then kmph is big of course and quite new
sebab baru 11 tahun
so the facilities masih lawa lagi lahh haha

so syizan dpt blok A2 which dekat dgn library and dewan kuliah 
and semua blok ada kafeteria masing2
so semua tak berebut nak pegi kafe yg sama and merengek kafe jauhh
hahahaha
bilik syizan pun okayy sbb dekat dgn bilik air hahaha
tak payah jalan jejauh lagi..haha

ok nak ceghita skit pasal facilities lain kat sini
disebabkan matrik agak jauh di dalam hahaha
so semua ada kat sini
x payah nk pegi jejauh...
machine atm pun ada...jauh skit la sbb kat pagar n guard 
tapiii....jgn risau haha sbb dh ada air-cond dlm tuh haha
mini mart pun ada
gelanggang squash,tennis,badminton,gym pun ada
klau nak beli tiket bas pun boleh beli dlm kolej je...
haa bagos kann?  haha
basicaly, most of the things we need ada

so syizan dah ada kat sini almost 3 weeks bebeh
hhahaha quite lama but....rsa baru dua minggu ja haha
ok nama pun matrik kannnnn
so smua pembelajaran dia laju lahhhh
yelahh nak catchup 2 tahun punya study compress dlm satu tahun
haha memang hebat la kan kelajuan dia

so far so good
sorry takleh nk buat entry pepanjang sgt and update slalu
cause im gettin busy yaww
doakan syizan dpt 4.0 flat and band 4 for MUET
harap2 dapatlah impian nk jadi doktor tercapai..
aamminnnnnnnnn.....

ok bye mmuaahh2 <3 <3

Friday, May 23, 2014

REUNION BATCH14 bucibucilala~~~

Hellloooo everyone haha...peace
Harituh syizan pegi reunion dgn budak skolah tmn tasik batch14
And nak cerita la skit haha....

Reunion nih ktrg buat dekat Teluk Senangin
Pantai nih dia takdela famous sangat
Tapi pantai dia sgt best
Clean n air x kotor n of course x terlampau crowded dengan manusia haha
Ktrg pegi 2 hari 1 malam je...

Ktrg buat bbq malam tuh
Nak letak gamba bg korg jelly2 skit haha
Tp gamba gelap sbb malam...
Huhu

So after done membakar-bakar...
Bermulalah alkisah cerita2 hantu haha
So mcm2 cerita lah ada haha
But mostly dekat asrama
Haha semua penah duduk asrama kann
Haha

Tapi lepastu dah bosan pasal cerita hantu
Ktrg melayan gitar...
Dimain oleh..

Jejaka boleh tahan main gitar nih
Nama dia aiman...aiman tak kesahh
Haha tapi panggil toya
Jgn tya kenapa sbb syizan pun x igt n x tahu knpa hahahaa

So lps2 berakustik- kustik dgn gitar
Mata dh kuyu so ketiduran lah semua haha

Tp yang laki dorg buat campfire pulakk
Smpai asap masuk dalam rumah ktrg 
Huhu

Thennn...paginya plak
Apa lagi pesta air lahhh
Hahaha


Nampak tak smpai terkedut terkerut daa
Hahaha

Ktrg decide nk lunch dkt teluk batik
So to teluk batik we go!



Dah kenyang makan2 
Hanta mek solehah balik kl naik bas dkt lumut
And guess what dia tertinggal bassss
Hhahahahah

So berjanggut lah ktrg semua tunggu bas..
Huhu

Few hours later....
Haha lela punya bas pun smpai
Ok peluk2 cium2 skit
Haha pastu ktrg pun nk balik dah

The worst part kena saman !!
Haha lawak gilaaa...
Dhla tertinggal bas pastu kena saman
Memang best lahh kannn...
Hahahah

so in the end balik2 semua penat
balik2 terus latam tilam haha
and that's one of the best day of my life
haha
ok bye mmuahhh2 <3<3
XOXO


Sunday, May 11, 2014

preparation for mother's day

Today is the mother's dayyy <3

So me and my adik2 plan nk masak utk mama
Tapi nmpaknya nk plan pun x semudah itu haha
Semuanya berkelahi haha
Kalau sehari tak gaduh memang tak sah haha
Me suggestion buat kek
Angah suggest buat suggestion buat chicken chop
And adik sugesst buat coklat

Haha pepagi buta dah gaduh2
So last2 decide nk buat kek sbb kos buat chicken chop mcm mahal skit and lgpun bknnya pandai sgt haha

So skrg baru nk pegi beli brg..
And so frustated tunggu abe sorg nih nk dtg amik urgghh...
Tapi xpelah nma pun tumpang org kan..
Sabarrr..huhu

So jgn lupa bca next entry nnt pasal resepi kek yg syizan nk buat ni okay..

Mmmuah..happy mother's day to all ibu2..
And jgn nk baik2 ngan mak harini je..
Everyday kena baik2 ngan ibu korg okay  


Thursday, May 1, 2014

A DAY AT THE ZOO




today, syizan pegi zoo taiping yeaayyy!!!!
teramat sgt happy sbb jumpa jiha and aten
haha so zoo taiping skrg dah maju
byk mende dah upgrade n  tiket pun boleh tahan haha
harga kitorang beli RM16 but..but me a TAIPING citizen
we got less haha
so dari 16 hengget jadi 13 hengget 
so klau korg org taiping just tunjuk i/c dgn bangga dkt kaunter
and dpt less harga tiket haha

skrg zoo dh boleh tgk ziraffah dgn close up haha
aten ngan jiha siap pegang kepala girrafe nih
but not me lah haha 
yess i am so not friendly with animals haha
















haha itulah muka2 gila kat sana
and for penutup ai present  to you  minah-minah  kebabom haha


video

bye hahahahaha


Thursday, March 20, 2014

result SPM !!!!

TODAY IS THE DAY
the day that could change everything
in your life
and only happen once in lifetime
alhamdulillah
syukur ke hadrat illahi
syizan dapat 6A 4B
even tak dapat straight A's 
but itu pun dah lebih dari cukup..
tapi tipulah takde rasa sedih..
sedih la jugakk..
huhu

along minta maaf kat mama n papa
sebab tak boleh dapat straight A
maybe bukan rezeki along..
terima kasih banyak2 sebab
always doakan along
sokong along..
sayang mama ngan papa

tahniah kepada semua kawan2 and batch 96
yang dapat straight A
yang tak dapat takpe
mungkin bukan rezeki kita hari ni
mungkin esok hari rezeki kita
goodluck untuk semua batch 96

Wednesday, March 12, 2014

trip to genting highlands

trip dah lama waktu cuti lepas habis spm
tapi nak tulis jugak
haha..

syizan dengan family and mak sedara semua ikut sekali
ramai-ramai baru happening kan??
tapi kitorang pergi satu hari jeer
sebab nak pergi kl pulokk haha
so mama tak berapa nak drive dekat jalan yang berbukit gilaa
otw to genting tuh so kitorang drive sampai awana 
syizan baru tahu tempat ni best
ada ladang strawberi
tempat naiik kuda
and
awana skywayy

kitorang semua naik awana skyway
syizan naik ngan adik, mama and tok
mama ngan tok senyap gila dalam tuh sebab gayat
lawak gila bila gempaq mama 
haha

cantikk kann?? 



haha tok yang takut2 

time kitorang pergi ni genting tengah renovate outdoor game
sedih...huhu hajat nak naik corkscrew tak kesampaian

so kitorang main indoor games je..
kitorang masuk snow world
dalam tu tak boleh tangkap tapi kitorang curi2 haha


syizan takde dalam gambar sedih sebab jadi org yg tangkap gambar huhu...




adik je yang semangat naik macam ride

itu je laa gambar yang sempat di snap..
okay sampai sini je byee.. :)

Tuesday, March 11, 2014

she is quite immature
and dare to docrazy things
she is like any other student cry for bad results
but never gave up
she is now indeed an independent young woman
a birthday ia just the first start of another 365- days
journey around the sun
so enjoy the trip :)

happy birthday
noor farahanum

~~~